Voor startende horecaondernemers is een goed uitgewerkt ondernemingsplan essentieel. Dit komt omdat bij het opstarten van een horecazaak een flinke investering, met doorgaans veel extern vermogen, nodig is. In het ondernemingsplan wordt het voor potentiële investeerders duidelijke wat het plan is en hoe dat gerealiseerd moet gaan worden. Het doel hierbij is om investeerders enthousiast te maken en vertrouwen te geven in het plan, zodat zij de financiering mogelijk maken.
Het maakt daarin niet uit wat voor horecagelegenheid u gaat beginnen: alles start met het in kaart brengen van risico’s en kansen. Een ondernemingsplan voor de horeca gaat veel verder dan voor de meeste andere branches. Er komt extra nadruk op een gedetailleerde beschrijving van de markt, het onderscheidend vermogen en het financiële plan. De ondernemingsplannen van BanBarRes bestaan uit een uitgebreide beschrijving van de plannen, een doorgerekend (meerjarig) financieel plan, een globaal marketingplan (inclusief marktonderzoek) en een profiel van de ondernemer.
De dienstverlening van BanBarRes houdt niet op nadat we het ondernemingsplan hebben verstuurd. Starters kunnen het gehele traject van planvorming tot en met het eerste jaar van exploitatie rekenen op ondersteuning door het team van BanBarRes. Zowel voor het opstellen van het ondernemingsplan, de financieringsaanvraag, als onderhandelingen met leveranciers etc etc.