Een succesvol horecabedrijf starten (als startende ondernemer of bij uitbreidingen) vraagt om een goede voorbereiding en daarmee een goed doordacht en financieel doorberekend ondernemingsplan. Het starten van een nieuwe horecagelegenheid is veel moeilijker dan vaak gedacht wordt. Vele starters staken gedurende de opstartfase hun plannen of komen het eerste jaar van exploitatie niet door. Dit laatste vaak door een te hoge overnamesom, te hoge huurlasten en verkeerde ingeschatte rendementen.
Bij BanBarRes bent u aan het juiste adres voor een professioneel ondernemingsplan. Wij rekenen uw concept door, stellen een marketingplan op en analyseren de markt waarop u zich wilt gaan begeven. Vanuit het concept komt de locatie. Dat is de volgorde: weet wat je wilt, waar komt vanzelf.
Of het nu gaat om een volledig ondernemingsplan of een controle van uw eigen plan, wij zijn u graag van dienst. En dat tegen zeer verrassende tarieven.
Een duidelijk en helder ondernemingsplan is de basis voor iedere succesvolle onderneming. Het is niet alleen een goed begin van een nieuw horecabedrijf, het is ook een prettig hulpmiddel voor het maken van een doorstart of het doen van een nieuwe investering. De horeca is een sector die geregeld te maken heeft met nieuwe trends. Een goed bedrijfsplan speelt hierop in en houdt rekening met verschillende ontwikkelingen.
Voor startende horecaondernemers is een goed uitgewerkt ondernemingsplan essentieel. Dit komt omdat bij het opstarten van een horecazaak een flinke investering, met doorgaans veel extern vermogen, nodig is. In het ondernemingsplan wordt het voor potentiële investeerders duidelijke wat het plan is en hoe dat gerealiseerd moet gaan worden. Het doel hierbij is om investeerders enthousiast te maken en vertrouwen te geven in het plan, zodat zij de financiering mogelijk maken.
Eén van de onderdelen van een professioneel horeca-ondernemingsplan is de financiële paragraaf. Het beoogde concept moet goed doorgerekend te zijn. Zo weet u zelf wat de budgetten zijn en kunt u de voortgang goed in de gaten houden, en tegelijk is het belangrijke informatie voor een beoogd financier. Een goed uitgewerkt financieel plan is daarom essentieel voor iedere horecazaak. Niet de gewenste uitkomst bepaalt de financiële paragraaf, maar de eerlijke en realistische input bepaalt of het plan haalbaar is. Wij maken een realistische inschatting van de verwachte omzet en de totale kosten en houden rekening met tegenvallende scenario’s.
Op veel websites kunt u al voor een paar euro of geheel kosteloos een digitaal ondernemingsplan template downloaden als basis voor uw ondernemingsplan. Maar een template maakt nog geen ondernemingsplan. Het objectief en professioneel verwoorden en presenteren van uw plannen is niet voor elke ondernemer gesneden koek.
U kunt uw ondernemingsplan ook (deels) laten maken door een professionele aanbieder. BanBarRes is een aanbieder met veel kennis van de horeca. Wij kunnen uw ondernemingsplan (deels opstellen, waardoor uw kans op succes substantieel toeneemt.
Een marketingplan gemaakt door BanBarRes kan worden gerealiseerd als onderdeel van het ondernemingsplan, of als losse dienst. Bij BanBarRes is de kennis in huis van zowel de branche, het werk als van marketing. De meest essentiële vraag, los van alle financiële onderbouwingen, is uw onderscheidend vermogen. Wat maakt u en uw bedrijf anders dan de concurrentie. BanBarRes laat de meerwaarde die u en uw bedrijf bieden aan gasten helder naar voren komen. Wij laten elk aspect de revue passeren en brengen alles goed onder de aandacht.
Bedrijfsgegevens:
KVK 80474306
BTW 188916945B05
© 2025 BanBarRes